Op 1 september 2022 bestaat de NJBB 50 jaar

Op 1 september 1972 is de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) opgericht. In 2022 viert de NJBB haar 50-jarig jubileum. Het jaar 2022 zal vooral in het teken staan van het Europees Kampioenschap (EK) Tête-à-Tête – Doubletten – Mix op de Parade in ’s-Hertogenbosch. Het EK betreft de hoofdactiviteit in het jubileumjaar. Het organiseren van dit evenement is een cadeau voor alle lidverenigingen en hun leden.

Op verschillende momenten wordt aandacht besteed aan het 50 jarig jubileum bijvoorbeeld bij de start van 2022 en op de verjaardag datum. Daarnaast wordt een jubileumboek uitgegeven en in ieder district een jubileumtoernooi georganiseerd. Onderstaand is verdere informatie te lezen over de drie hoofdactiviteiten.

Europees Kampioenschap (EK) Tête-à-Tête – Doubletten – Mix
Het evenement gaat plaatsvinden van woensdag 13 t/m zondag 17 juli 2022 op de Parade in ‘s-Hertogenbosch. In deze periode wordt eveneens de Tour de France gereden en de nationale Franse feestdag Quatorze juillet gevierd. Allemaal leuke bijkomstigheden die er voor gaan zorgen dat één groot feest wordt tijdens het 50-jarig jubileum van de NJBB.

Bij het EK wordt sterk ingezet op diverse maatschappelijke thema’s zoals de strijd tegen eenzaamheid en het versterken van sociale cohesie. Daarnaast wordt hard gewerkt aan een plan om in aanloop naar het EK veel publiciteit te generen en na afloop van het EK een aantal zaken blijvend te activeren.

Nieuws met betrekking tot het EK en alle aanverwante side-events wordt de komende maanden gedeeld via onder andere de nieuwsbrieven, websites en komende edities van het bondsblad. Houd de nieuwskanalen goed in de gaten en abonneer je eventueel op de nieuwsbrieven (nieuwsbouletin en NLPetanque). Noteer in ieder geval alvast de data in je agenda, want het gaat een prachtige jubileumactiviteit worden.

Verdere informatie over de kwalificatietoernooien voor het EK 2022 (Road to 2022) is te vinden door hier te klikken.

Jubileumboek
Een boek met 50 jaar geschiedenis over de NJBB wordt een mooi geschenk voor alle leden. Voor het samenstellen van een jubileumboek is een werkgroep samengesteld met Jac Verheul, Guillaume Spiering, Frans Benoit en Henk Rademakers. Dit zijn mensen met veel kennis over de historie van de NJBB. Vanuit het bondsbureau coördineert Nort Hesse dit project. Uiterlijk 10 juni 2022 moet het jubileumboek gedrukt zijn.

In een halve eeuw zijn er veel hoogtepunten geweest. Zo is ooit het NK Tripletten op het Museumplein in Amsterdam georganiseerd. Heb jij nog mooie foto’s en/of anekdotes die misschien wel in dit boek thuishoren? Stuur ze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet zie je jouw foto en/of verhaal volgend jaar terug in het unieke jubileumboek.

 Jubileumtoernooi
In samenwerking met de acht districtsteams wordt per district een jubileumtoernooi georganiseerd. Een kleine werkgroep is samengesteld uit leden van de districtsteams en medewerkers van het bondsbureau. De opzet van de jubileumtoernooien wordt verder uitgewerkt. Verdere informatie volgt via de website, nieuwsbrieven en het bondsblad.