Campagne week tegen de eenzaamheid gestart


Op de nationale televisie wordt vanaf maandag 22 juli aandacht besteed aan de ‘Week van de Eenzaamheid’. Er is een tv-commercial gemaakt door de organisatie van de ‘Week van de Eenzaamheid’ die sinds dan te zien is. In deze tv-commercial komt jeu de boules aan bod. Dit is een mooi moment voor Nederlandse verenigingen om hierop in te haken.

Week tegen de Eenzaamheid
De week vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2019 en staat in het teken van de meer dan één miljoen Nederlanders die zich eenzaam voelt.

Vorige week is het bondsbureau door het ministerie van VWS benaderd of de Nederlandse Jeu de Boules Bond bereid is om mee te werken aan deze week. Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem en onze sport kan door zijn laagdrempeligheid en toegankelijkheid een mooie rol vervullen in deze campagne.

We doen dan ook een beroep op alle bij de NJBB-aangesloten verenigingen in Nederland. Iedere verenigingssecretaris heeft hierover ook al een e-mail ontvangen. Daarbij zat een lijst van gemeenten die actief meedoen aan de ‘Week van de Eenzaamheid’. Deze gemeenten staan te springen om evenementen die invulling kunnen geven aan de week en initiatieven worden daarom toegejuicht. Een vereniging staat vrij om eigen invulling te geven aan de week.

Een voorbeeld kan zijn:
‘Breng een vriend – actie’: de vereniging wordt opengesteld voor mensen van buitenaf die worden meegebracht door eigen leden. Bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw die niet zo veel buiten komt, of weinig contacten over heeft. Deze persoon wordt een dagdeel en/of avond meegenomen op de vereniging om te petanquen. Deel voor extra aandacht je initiatieven op Facebook en op de site van je vereniging, zodat zo veel mogelijk mensen op de hoogte zijn van het feit dat ze welkom zijn bij jouw vereniging.

Op de lange termijn kan meedoen aan de ‘Week tegen de Eenzaamheid’ voor veel mensen een positieve uitwerking hebben; de eenzame (oudere) komt vaker onder de mensen en de vereniging kan extra leden werven.

Wil je meer informatie, kijk dan op www.eentegeneenzaamheid.nl, of bel op werkdagen tussen 08:00 en 20:00 naar 1400.

Doe mee met de ‘Week tegen de Eenzaamheid’
Heeft jouw vereniging een leuke activiteit voor deze week? Neem dan contact op met de aangewezen persoon in jouw gemeente en zet jouw vereniging op de kaart!

Videospeler
 

© 2021 De Spaanse Ruiter. All Rights Reserved.