Nieuws van de NJBB

Extra editie - mei 2020

Met deze keer:
• Buiten boulen, het kan weer!
• Banen reserveren via AllUnited
• Download posters en informatieborden
• Handreiking AV in corona-tijd
• Noodpakket voor verenigingen
• Succesvolle aanvragen TOGS bijdrage
• Vragenlijst LRP per e-mail
• Bestuursdata en besluitenlijst
 
Buiten boulen; het kan en mag weer

Sinds maandag 11 mei mogen petanqueverenigingen weer leden boven de 18 jaar verwelkomen. Om dit in goede banen te leiden, zijn er verschillende protocollen en checklists opgesteld die van belang zijn bij het openen van de toegangspoorten. De NJBB heeft een sportspecifiek protocol opgesteld als houvast voor petanqueverenigingen.
 
Lees het protocol hier >
 
Banen reserveren via AllUnited

De afgelopen dagen heeft het bondsbureau contact gehad met AllUnited om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een baanreserveringssysteem. AllUnited heeft een dergelijk systeem al ontwikkeld voor tennisverenigingen die dit momenteel volop gebruiken. Klik hier om een voorbeeld van een reservering te bekijken.

Voor onze petanqueverenigingen hebben we een scherp aanbod kunnen realiseren.
Klik hier voor meer informatie >
 
Download posters en informatieborden

Om sportverenigingen te helpen is er op basis van het sportprotocol een communicatiepakket ontwikkeld met voorlichtingsmaterialen om weer veilig samen te sporten. Het pakket bevat posters met richtlijnen voor bestuurders, trainers, ouders en sporters en is zowel te downloaden voor online als print.

In het pakket zit ook een set met informatieborden waarmee clubs hun accommodatie van routing en informatie op specifieke plekken kunnen voorzien. Daarnaast zijn er materialen beschikbaar om leden te informeren via de eigen website of social media-kanalen.
Download de posters en informatieborden hier >
 
Ruimere mogelijkheden digitale Algemene Vergadering in corona-tijd

Juist in deze periode hebben veel verenigingen een Algemene Vergadering (hierna: 'AV') gepland. Deze kan niet op normale wijze doorgaan. Inmiddels is duidelijk dat er veel mogelijk is, zeker nu de tijdelijke Corona-spoedwet is goedgekeurd. Deze spoedwet is voor het merendeel van de artikelen met terugwerkende kracht ingegaan 16 maart. De tijdelijk wet vervalt op 1 september 2020. In de wet is de mogelijkheid opgenomen om deze termijn telkens met twee maanden te verlengen. 
Klik hier voor de handreiking AV >
 
Noodpakket voor verenigingen

Vrijdag 1 mei werd bekend dat het kabinet 110 miljoen ter beschikking stelt om tegemoet te komen aan noden van Nederlandse sportverenigingen.

Er gaat 90 miljoen euro naar sportverenigingen door de huur kwijt te schelden over de periode 1-3 tot 1-6.  Met deze maatregel worden ruim 11.000 verenigingen ondersteund. Ten tweede gaat er 20 miljoen euro naar verenigingen met een eigen accommodatie. NOC*NSF is met VWS in gesprek over hoe dit het beste vorm te geven. De regelingen voor dit budget zijn in voorbereiding en worden nog uitgewerkt.
 
Succesvolle aanvragen TOGS bijdrage

Les Pointeurs uit Alphen aan den Rijn heeft begin april de TOGS aanvraag volledig ingediend en binnen twee weken instemming ontvangen. De € 4.000,- is inmiddels bijgeschreven op hun rekening.

ERPV De Bommequet uit Roosendaal heeft de TOGS aanvraag ook met succes ingediend. Wanneer verenigingen vragen hebben bij het invullen van de aanvraag dan kan contact worden opgenomen met het bondsbureau.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Vragenlijst ledenraadpleging per e-mail

Vanwege de uitbraak van COVID-19 zijn zes van de acht ledenraadplegingen afgelast. Juist in deze tijd is het van belang om met elkaar te bespreken hoe we elkaar kunnen versterken om na deze crisis meer beoefenaars aan onze mooie sport te verbinden

In een e-mail naar alle secretarissen is een digitale vragenlijst gestuurd, met het verzoek deze in te vullen. De vragenlijst kan tot en met 17 mei worden ingevuld middels de link die bij de secretaris binnen is gekomen. De resultaten worden medio juli teruggekoppeld middels een tussentijdse rapportage.
 

© 2021 De Spaanse Ruiter. All Rights Reserved.