EK Petanque 2022

De Europese Kampioenschappen

De Europese Kampioenschappen 2022 komen steeds dichterbij en de organisatie krijgt steeds meer vorm. Daarom werden Mike Pegg en Sjoerd Pieterse, als vertegenwoordiging van de Confédération Européenne de Pétanque (CEP), uitgenodigd om op donderdag 17 februari kennis te komen maken met het strijdtoneel in ’s-Hertogenbosch.

Op het stadhuis maakten onder andere Jack Mikkers en Huib van Olden, respectievelijk de burgemeester en wethouder Sport van ‘s-Hertogenbosch, duidelijk dat zij er naar uit kijken om in juli vele petanqueliefhebbers en -spelers uit heel Europa te verwelkomen in de stad. Na dit warme welkom dankte Lieke Vogels, voorzitter van het bondsbestuur van de NJBB, nogmaals de CEP voor de toewijzing van de organisatie van de Europese Kampioenschappen Tête-à-tête en doubletten, de gemeente ‘s-Hertogenbosch voor haar gastvrijheid en Team TOC voor hun organisatiekracht. Zij sprak het vertrouwen uit dat wij er samen een mooi en onvergetelijk evenement van gaan maken.

De CEP, Team TOC en NJBB maakten van de gelegenheid gebruik om een aantal verschillende onderwerpen met betrekking tot de EK’s te bespreken. Hierbij ging het bijvoorbeeld om de aanleg van de petanquebanen, de verschillende accommodaties, de ceremonies en de beste manier om van dit evenement een feest te maken voor de leden van de NJBB en alle andere liefhebbers van petanque.

Met deze volle dag is een goede vervolgstap gezet richting de Europese Kampioenschappen die van 13 tot en met 17 juli 2022 plaatsvinden op De Parade in ‘s-Hertogenbosch. Wil je meer lezen over deze EK’s? Kijk dan op www.petanque2022.nl.