NJBB geeft gehoor oproepen NOC*NSF, CEP en FIPJP

De NJBB heeft de afgelopen week vol afschuw de berichtgeving rond de Russische invasie in Oekraïne gevolgd. Onze gedachten gaan uit naar alle Oekraïners die zijn getroffen door deze invasie. De oorlog moet zo snel mogelijk tot een einde worden gebracht en daarvoor verdient Oekraïne alle mogelijke steun, groot en klein.

De internationale petanquefederaties (CEP in Europa) en FIPJP (wereldwijd) hebben een gezamenlijk statement naar buiten gebracht en de NJBB schaart zich daar volledig achter:

De CEP schrijft:

“In overeenstemming met de aanbeveling van het IOC hebben de FIPJP en de CEP samen besloten dat Rusland en Belarus tot nader order onmiddellijk worden uitgesloten van deelname aan onze evenementen. Door deze maatregel te nemen, bevestigen wij onze volledige solidariteit met alle getroffenen in Oekraïne.

Wij zullen de situatie op de voet blijven volgen en ons besluit eventueel aanpassen in overeenstemming met toekomstige aanbevelingen en maatregelen van het IOC en de FIPJP.”

Daaraan wordt toegevoegd:

“Dit betekent ook uitsluiting van de atleten van de federaties van Rusland en Belarus van alle wedstrijden totdat een normale en vreedzame situatie in Oekraïne is hersteld. Te beginnen met uitsluiting van atleten van deze bonden voor de wereldkampioenschappen enkelspel, dubbelspel – dames en heren – en gemengd dubbelspel die van 11 tot en met 15 mei aanstaande in Karlslunde (Denemarken) zullen plaatsvinden; alsmede de World Games 2022 die van 7 tot en met 17 juli in Birmingham plaatsvinden”

NOC*NSF schrijft: “NOC*NSF roept haar aangesloten sportorganisaties op om bij de eigen internationale sportorganisaties aan te dringen op het verplaatsen van nu nog in Rusland of Belarus geplande sportwedstrijden en het uitsluiten van deelname van sporters en sportteams uit Rusland en Belarus bij door hen georganiseerde sportevenementen elders.”

De NJBB volgt deze standpunten en sluit zich hierbij aan. Dit betekent dat individuele petanquespelers, die dus niet uitkomen namens hun land, uit Rusland en Belarus niet worden uitgesloten van deelname aan nationale toernooien.

 

Locatie

Wikkestraat 45

2153 CD

Nieuw Vennep

 

Openingstijden

Maandag   13:00 t/m 16:30
Dinsdag   19:00 t/m 22:00
Woensdag   09:00 t/m 11:30
Donderdag   19:00 t/m 22:00
Zaterdag   13:00 t/m 16:30

Word lid!

PETANQUE is technisch, tactisch een uitdagende sport voor iedereen.